inannothertown.blogg.se

3 år och störst!

Publicerad 2012-10-16 00:36:00 i Vardag,

Förra veckans stora händelse var förstås vår lilla Lovas födelsedag. Hon kommer alltid att vara lilltjejen i den här familjen (det lovar jag!), men från den där lilla tultande medgörliga flickan som man bara plockade med sig på armen har det numera utvecklats en viljestark, rolig och bestämd 3-åring som inte låter brorsorna sätta sig på henne. Hon har ju gått i den bästa av alla skolor, hur man ska hantera ett syskon man tröttnat på har hon redan sett otaliga versioner av. Det är väldigt många roliga saker man lär sig av bröder, en av de mer underhållande sakerna är att dansa som Michael Jackson. Det är bara att ta ett stadigt tag och jucka till I'm bad.....

Att hantera en iPAD eller iPhone är inte heller något problem för henne, spotify listor spelas upp och bilder tas flitigt med diverse enheter som råkar ha en kamera. Även om det finns en del uttryck och gester som man kanske inte önskar att se hos en liten söt 3-årig flicka, så lär hon sig väldigt mycket bra av brorsorna också. När det är läxläsning för pojkarna sitter Lova med sin läxa, när det spelas fotboll är hon med på ett hörn, alla träd som brorsorna klättrar i kan hon klättra i, ja det finns nog inget som inte hon kan som de kan, om Lova får säga det själv. När hon för första gången provade sin sparkcykel i helgen och en uppmuntrande brorsa så snällt påpekade att han var mycket bättre än henne så var det Lova på Bråkmakargatan som väldigt bestämt deklarerade att hon var minsann mycket bättre på sparkcykel än han! Bra att gå in i en ny uppgift med det allra största självförtroendet.

Lovas födelsedag inföll på en måndag och långt ifrån släkt och vänner i Sverige. Trots detta var det en mycket nöjd Lova som efter ett något misstänksamt uppvaknande (sex personer som sjunger och tittar ut henne när hon knappt fått upp ögonen är inte hennes grej), glatt öppnade sina paket, hoppade i den nya leopardutstyrseln och begav sig till dagis för att bli firad som en prinsessa. Hon bjöd sina dagiskompisar på frukt och kaka och kom hem med ett fint grattiskort med bilder på alla barnen samt en ROSA prinsesskrona. Jag tror inte att de har någon likabehandlingsplan här, och för den delen så passar det Lova utmärkt för hon skulle inte hellre vilja ha en blå kungakrona. Jag har än så länge inte hört något om könsdebatten här, det handlar mer om safety and regulations! E.g. ”You are not allowed to throw sand in the playground.....,.

Iallafall firades det med pompa och ståt på dagis, och på kvällen blev det hembakad äppelkaka med vaniljsås som Lova och Caroline fixat under eftermiddagen. Vi smygfirade också på söndagen med en väldigt vacker men inte så delikat tårta som Lova själv valde på Waitrose. Presenterna var uppskattade, en alldeles egen ROSA kamera, en ROSA och LILA sparkcykel, lera att göra fina kakor med och en doktorsväska (just det, den var också rosa) så att Lova kan ta hand om alla sina sjuka dockor och nallar.

Alla barnen var i säng innan nio ikväll vilken får anses bra. Jag har sedan dess suttit i min säng med datorn i knät, beställt flygbiljetter med BA för kommande resor, testat lite ränteberäkning (bra att debitera på kvällskvisten :-)), och så skrivit lite här. Så var denna dagen slut.

Värt att uppmärksamma är att Peter är borta över natten och jag tror inte att detta har inträffat sedan vi flyttade hit. Helt ovant att ha honom hemma så mycket, men skönt. Nu blir det lite fler övernattningar framöver och jag är också borta en del, men det går inte att jämföra med hur det har varit. Jag är ju inte heller den som varit borta så det är nytt för oss båda. Faktiskt liiiite skönt att vara den som åker iväg också och inte alltid är hemma och sköter allt, kan vara bra för alla tror jag. Sen är det ju lite fusk nu eftersom vi har Caroline som hjälper oss så det var såklart mycket jobbigare för mig när jag var själv eller hur ;-);-)!!!

Lite bilder;
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela