inannothertown.blogg.se

Vinterland

Publicerad 2013-01-17 14:36:13 i Vardag,

Så är vi någotsånär tillbaka igen i rutinerna efter en väldigt skön ledighet. Inne på andra veckan med skola, dagis och jobb så olaterna med att vara vaken till två på nätterna har vi lagt oss av med igen. Det är inte precis så att någon i denna familjen studsar upp ur sängen när klockan ringer eller mamma/pappa tänder lampan och med glad (?) röst säger "Godmorgon, dags att vakna". Barnen sover helst till runt åtta om de får välja själva! Vilket såklart är skönt på helgerna för jag har inte heller något emot att sova lite längre.

Det har varit ett par riktigt kalla dagar här nu, kanske inte jämfört med hur kallt det är i Sverige men ändå minusgrader på nätterna och runt nollan på dagarna. När vi körde iväg till skolan idag funderade jag på om jag råkat ställa om klockan och att den egentligen var en timme tidigare. Det var så lite bilar och folk ute, och på skolan var det tomt på skolgården. Det visade sig att alla barnen får gå in när det är så kallt (-1, fnys), och det verkar även som om de flesta väljer att stanna inomhus. Igår fick Lova på sig sin overall för första gången även om jag visste att hon skulle vara helt själv om att ha overall på dagis/skolgården. Väldigt praktiskt tyckte lärarna, men hon hade inte direkt använt den eftersom de inte hade gått ut! Idag blev det vinterjacka och överdragsbyxor som vanligt, stackaren ska inte behöva känns sig som den enda eskimån bland alla strumpbyxförsedda flickor. Hon vill ju inte själv ha den heller eftersom ingen annan har det.

Utsikten från mitt lilla tornfönster. Tror att de stackars papegojorna fryser nu, de har blivit förvildade ute i vår park efter att de rymt från en djurpark för ett par år sedan. Men de varkar trivas bra för det finns gott om dem.
 
Jag tog lite bilder när Elliiots klass uppträdde i Royal Albert Hall innan jul. Lite svårt att få till bra bilder men han står fjärde raden nerifrån vänd mot sina kompisar. 
Det var rätt så mäktigt att vara där. Barnens körsång blandades med artister, allt från rappare, X-factor vinnare till en fantastisk afrikansk barnkör. Pengarna som kom in gick till välgörenhet, faktiskt något som är betydligt vanligare att ha insamlingar till här än det är i Sverige.
Nackdelen med kylan är att motivationen att ge sig ut att springa inte är på topp. Jag har satt upp som mål att springa min 8km'are två gånger i veckan men nu är det en vecka sedan sist. Jag har iallfall inte legat helt på latsidan, Peter och jag var ute själva i söndags en timma och promenerade och igår var jag och gick runt sjön med Maria. Vi inlede med en lunch så det var en riktigt trevlig eftermiddag. Jag behöver komma ut lite och träffa folk emellanåt, blir lite ensamt annars att sitta hemma och jobba hela dagarna. Nu har jag inte heller varit i Lund och jobbat sen långt innan jul pga Peter har mycket med sitt jobb och att vi har varit jullediga. Men om två veckor åker jag dit och jobbar tre dagar. Veckan därpå åker vi till Kap Verde! Som jag längtar efter sol och värme, där verkar vara ett perfekt klimat med 25 grader och sol på dagarna och runt 18-20 på kvällarna :-)
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela