inannothertown.blogg.se

Julen är här

Publicerad 2012-12-25 12:21:54 i Vardag,

Den efterlängtade julen och ledigheten är här! Barnen har haft siktet inställt mot lov och Sverige den senaste månaden som har varit ganska tung i skolan. Hösten tillhör väl inte någons favorit, regn, mörker och kämpande med ett annat språk och läxor höjer inte upp humöret.

Men som tur är finns det att och annat välkommet avbrott förutom jullovet. Elliots födelsedag i november firades med familjen och ett besök på Stamford bridge där Peter och Elliot såg Chelsea möta Liverpool (1-1).


Några fina höstdagar har vi haft då vi har försökt att vara ute så mycket som möjligt. Vi fick finbesök från Sverige då vår kära grannflicka Ellinor hälsade på, till allas stora förtjusning. Då tog vi bilen och körde in till London där vi besökte lekplatsen i Hyde Park och Winter wonderland som inte är så vintrigt som det låter utan ett helt vanligt tivoli men med tomtar och bjällerklang.

 
 
Vi bor alldeles i närheten av Windsor Great Park, där bland annat sjön finns som jag försöker ta mig runt två gånger i veckan springandes. På helgerna fylls parken upp av flanerande engelskmän och deras hundar som luftar sig innan promenaden i många fall avslutas på en av de många pubarna som finns i området. Sunday roast och en pint är traditioner djupt rotad i den engelska folksjälen.
 
En söndageftermiddag, Lova gillar att sparka på sin sparkcykel och är riktigt snabb.
 
December är ju väntan på julen och en massa innepyssel. Jag har satt tre omgångar pepparkaksdeg och två omgångar lussekattsdeg. Det finns vissa matvaror som man tar för givet ska finnas även i ett civiliserat land som England, men dit hör inte färsk jäst. Resultatet av första lussebaket var saffranssmakande scones, vilket förvisso slank ner de också. Tack vara internet lyckades vi få hem färsk jäst via den svenka butiken totally swedish som finns i london, så lussedegsbak två gick bättre. 
 
Pepparkakorna hade en strykande åtgång. En deg tog jag med mig till det årliga luciabaket i Svenskföreningen då vi var 6 mammor och barn som träffades hemma hos vår buddy family och bakade och år pizza.
 
Barnen hade också julfest i skolan då man fick bidra med diverse sötsaker, kakor, frukt och annat snacks. På Lovas fest fick även föräldrarna vara med och se när de pysslade, sjöng och åt gott. De hembakade svenska pepparkakorna var väldigt uppskattade både av barn och föräldrar.
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela